Mi is a Fizioterápia

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sokan, főként laikusként összetévesztik a Fizioterápiát a Fizikoterápiával. Lényeges különbség, hogy az utóbbi leginkább ingerárammal, elektronikus műszerekkel, még előbbi inkább alternatív, természetes gyógyászati technikákkal orvosolja a panaszokat.

Hidroterápia

A Hidroterápia, azaz a „vízgyógyászat” lényege, hogy a víz felhajtóerejét kihasználva csökkentsük a panaszos terhelését, ezáltal könnyítjük a mozgást. A vízben való mozgásgyakorlatok képesek erősíteni az izmokat, ízületeket egyaránt. Mindemellett jótékony hatása van a vérkeringésre is.

Gyógymasszázs

Mindazon túl, hogy maga a masszázs egy megnyugtató, felüdítő érzést ad, ha szakképzettként végzik bizony erősen kinyilvánítja jótékony erejét az adott területre is. Többféle gyógymasszázs létezik, melyek a különféle panaszokat hivatottak kezelni, orvosolni, megoldani.

Gyógytorna

Gyógytorna is fizioterápiás „eszköz”. Ez inkább folyamatos, mintsem egyszeri alkalmat jelent, a torna alatt a sérült fájdalmas területet, ideget állítjuk fokozatosan helyre. Mint látható leginkább akkor érdemes gyógytornát igényelni, ha a fájdalom (pl egy motorbaleset utáni rehabilitáció) egyszerileg nem kezelhető.

Még több FizioMax cikk

Gyógytorna

A Fizioterápia többek által is ismert oldala a gyógytorna. Nemcsak idősebbek, de fiatalok is egyaránt járhatnak gyógytornára. Általában kezelőorvos, háziorvos ad erre